Program

2014-ben, amikor az önkormányzati választásokra készültünk, fontosnak tartottuk, hogy olyan programot tudjunk bemutatni a gyáliaknak, amely végrehajtható, nem tartalmaz felelőtlen ígéreteket, és megtalálhatóak benne azoknak a problémáknak a megoldásai, amelyek a gyáliak számára fontosak. Idén hasonló célt tűztünk ki magunk elé. Az elmúlt években az itt élők támogatásával sikerült megvalósítanunk azokat az ígéreteket, melyeket korábban közösen tettünk. A következő időszakra vonatkozó programunk – melyet most is az itt élők aktív közreműködésével szeretnénk teljesíteni – ismét arról szól, hogy továbbra is stabilan működtethessük és fejleszthessük szeretett városunkat, Gyált. Az előző ciklus eredményeire építve a következő években is azért fogunk dolgozni, hogy tovább javuló közbiztonság mellett egy zöldebb, családbarát települést teremtsünk, ahol fiatalnak és idősnek egyaránt elérhetők a kellemesebb élethez elengedhetetlen szolgáltatások.

Gyál Fidesz csoportja 7 pontos programot dolgozott ki a következő évekre

• Fejlesztjük a járda- és úthálózatot
    Az elmúlt években összesen mintegy 22 km hosszban felújítottunk fel utcákat, melyekre már igazán ráfért a korszerűsítés, azonban maradt még bőven fejleszteni való terület. A járdák építésébe is már több helyszínen belevágtunk, amelyet a jövőben mindenképpen folytatni kívánunk!

• Fejlesztjük az egészségügyet
    2014-ben 200 millió forintból építettük újjá a Városi Egészségügyi Központot, amely ma kulturált, légkondicionált környezetben fogja a helyieket. Az épület mára lehetővé teszi, hogy bővítsük a szakellátást olyan új palettával, amely városunkban még nem volt. Célunk, hogy Gyál végre saját röntgengéppel és napi sebészeti ellátással gyarapodhasson. Ennek megvalósításáért mindent el fogunk követni!

• Ingyenessé tesszük a tanszercsomagot az 1-8. osztályosoknak
    A Gyáli Élet Program bevezetésével egy országosan is egyedülálló támogatási rendszert alakítottunk ki, amelynek köszönhetően nem csak hasznos segítséget tudunk nyújtani a gyáli családok részére, hanem a helyi identitástudatot is erősíteni tudjuk. Jelenleg minden gyáli első osztályos tanulónak ingyenes tanszercsomagot biztosítunk, amely jelentős mértékben csökkenti a szülők iskolakezdéssel járó anyag terheit. A jövőben szeretnénk kiterjeszteni az összes gyáli általános iskolás diákra a programot. A kormányzat jóvoltából a tankönyveket ingyen kapják a diákok, a mi segítségünkkel pedig az eszközök beszerzésére sem költenie jövőre a szülőknek.

• Többfunkciós idősek otthonát építünk
    Magyarország lakossága a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan folyamatosan öregszik, ennélfogva egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Gyálon jelenleg egy idősek klubja működik önkormányzati fenntartásban, azonban az intézmény kapacitása nem teszi lehetővé, hogy az egyre növekvő igényeket kielégítse. Célunk egy olyan idősek otthona megépítése, amelyben rehabilitációs, egészségmegőrző programokat kínálunk, illetve bentlakásos és felügyelettel bíró szolgáltatást is tudunk kínálni.

• Parkosítunk -víztorony alatt és a Bartók iskola mögött
    A két helyszínen olyan modern, a 21. századi igényeknek megfelelő családi- és pihenőparkot szeretnénk kialakítani, ahol valamennyi korosztály számára változatos programlehetőségeket kínálunk. Célunk, hogy a helyi családok helyben találják meg a maguk számára fontos, kikapcsolódási programokat.

• Ingyenessé tesszük a hulladékszállítást a 65 éven felülieknek
    Városunkban javaslatunkra több éve mentesülnek a közszolgáltatási díj megfizetése alól a 70. életévüket betöltött egyedül, vagy házastárssal Gyálon élő személyek. Mivel számunkra az idősebb generáció példaként áll, úgy gondoljuk, hogy jelentős segítség lehet, ha a jövőben kiterjesztjük a díjmentességet a 65. életévüket betöltött gyáli lakosokra.

• Új postát építünk
    A posta jelenlegi épülete elhasználódott, annak felújítása már nem értékálló. Csapatommal új helyszínen, egy új épület megvalósítása mellett döntöttünk. Az épület városunk tulajdonát képezi majd, amelyet a Posta bér fog venni, így a befektetés az évek alatt megtérül. Az új posta megépítésével célunk, hogy Gyálnak egy újabb alközpontja jöjjön létre kávézóval, közösségi térrel, parkolóval.